Belföld

Itt a hidegfront, riasztást adtak ki ónos eső miatt 

Országszerte hullhat csapadék, megerősödik a szél.

Szombaton a nap első felében még mindenütt borult lesz az ég, de a déli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, a Dunántúlon napos időszakokra is számíthatunk. Eleinte többfelé, délután csak keleten várható eső, de az északkeleti megyékben ónos eső, néhol havas eső, hó is lehet. A szél több helyen megerősödik, délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 1 és 9, késő este -1 és +5 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki. 

 

Mint írták, az Északi-középhegységben helyenként havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de síkvidéken csak néhol alakulhat ki lepelnyi hóréteg. A reggeli, délelőtti órákban az északnyugati szelet a Dunántúli-középhegységben viharos (55-65 km/órás) lökések kísérhetik.

 

 

Vasárnap napközben többnyire erősen felhős időre számíthatunk, csak rövid időre süt ki a nap. Északnyugat felől egyre több helyen lehet eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik