Belföld
Budapest, 2018. október 10.
A Klotild palota Kossuth Lajos utcai homlokzatának panorámaképe.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Katari üzletember veszi meg a jordánok budapesti luxushoteljét

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 12. 07. 17:02

Egy 54 éves katari üzletember alig egy hete alapított cége jelentkezett be a pesti belváros szívében, az Erzsébet híd pesti oldalánál, a Váci utca sarkán működő Buddha-Bar luxusszálló épületének megvásárlására. A tulajdoni lapon található bejegyzés szerint Budapest egyik legdrágább ingatlanára, a Klotild-palotára Nabeel Ali bin Ali Al Meslemani tett vásárlási ajánlatot. Az épület tulajdonosa eddig az olasz Beghelli család cége volt.

Az ingatlantulajdonos és a szállodát üzemeltető jordán érdekeltség, a Mellow Mood pénteken közös közleményben jelentette be, hogy január 10-én bezár a Buddha-Bar Hotel, amelyet bő öt éve Orbán Viktor jelenlétében nyitottak meg.

Budapest, 2012. június 14.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszédet mond a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter (b) és Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j2) áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfõjénél lévõ Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Sameer Hamdan és Zuhair Awad bérleti szerződését a bejelentés szerint azért nem újították meg, mert az olasz tulajdonosok értékesítik a palotát.

Az épület tulajdoni lapja alapján úgy tűnik, hogy az értékesítés már meg is történt. A katari üzletember Aba Gate nevű Kft.-je ugyanis már két nappal ezelőtt, szerdán beadta a földhivatalba a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmét.

Nabeel Ali bin Ali Al Meslemaninak Londonban is van egy ugyanezen név alatt futó cége, de az semmilyen tevékenységet nem végzett az elmúlt években.

A cégadatok szerint az olaszok ingatlanüzemeltető cégét tavaly több mint 10 milliárdos hosszú lejáratú hitel terhelte, ami arra enged következtetni, hogy az adásvétel során ennél nagyobb összeg cserélhetett gazdát.Beghelli család lámpagyártással alapozta meg vagyonát. Beghelli Csoportot Gian Pietro Beghelli alapította 1982-ben, azóta pedig Európa piacvezető gyártója és beszállítója lett a vész- és tartalékvilágítás területén és a kilencvenes évek vége óta egyre meghatározóbb szereplő az általános világítás, valamint a lakossági termékek, elsősorban a fényforrások és újratölthető elemek piacán is. Beghelliék legfontosabb gyárai Olaszországban, Cseh Köztársaságban, Németországban és Kínában találhatóak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi /Róka László 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Megint lezárták a körutat

A Margit híd felé mennek a tüntetők.

Élő videó: Megint lezárták a körutat