Belföld

KRESZ-táblát döntött ki testével a Hatvanban halálra gázolt 23 éves lány, pedig csak át akart kelni az úton

A tragédia megelőzhető lett volna, csak épp pont ott nincs zebra, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

A hatvani Bosch egyik fiatal gyakornoka munka után a gyárral szemközti parkolóban álló autójához igyekezett, amikor a túloldali sávban érkező szürke Mazda a sötétben halálra gázolta, írja az Index.

A lap szerint a 23 éves lány jó 20 métert repült miközben a testével kidöntött egy KRESZ-táblát is, majd egy beton lámpaoszlopnak csapódott és meghalt. Pedig a tragédia megelőzhető lett volna.

A városi út, ahol a baleset történt, nemcsak a gyárat és a mellette elterülő Horváth Rudolf nevével fémjelzett céget szolgálja ki, hanem a helyiek is erre kerülnek, ha szeretnének kerülni. Éppen amiatt az út egyrészt forgalmas, másrészt lámpák, zebrák és kereszteződések hiányában veszélyes is.

A cikkben azt írják, a szakaszon több 40-es tábla is van, de a korlátozást nem sokan tartják be. Gyalogosból meglehetősen sok van arrafelé, mert a két nagy munkáltató cég parkolókat üzemeltet az út túloldalán, ahová valahogy át kell jutni.

Csütörtökön a gyár kapujában negyven dolgozó emlékezett meg elhunyt kollégájukról. Az áldozat a szomszédos Gödöllőről járt be dolgozni, a Szent István Egyetemen tanult. A szakdolgozatára készült, és nagyon közel állt ahhoz, hogy teljes alkalmazottá váljon a Boschnál. Pont a baleset napján kellett utoljára kocsival jönnie, másnaptól már busszal járhatott volna dolgozni, miután megkapta a buszos kártyáját.

Ami biztos, hogy egy zebrára óriási szükség lenne, pláne úgy, hogy a Bosch további területeken fejleszt, és nemrég egy új csarnok is épült az út szélén.

A hatvani önkormányzat az Index megkeresésére azt a tájékoztatást adta,

hogy az út közvilágítással rendelkezik, és a sárga felfestések is felhívják az autósok figyelmét az úttesten átkelő gyalogosokra.

A polgármester mélyen sajnálja a történteket, de amint arra egy munkatársa felhívta a figyelmet, a városvezető soha nem kapott dolgozói jelzést, panaszt, kérést azzal kapcsolatban, hogy ott zebrára lenne szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik