Belföld

Ezt a tíz cikket feltétlenül olvassa el az Origón!

Húsz évvel ezelőtt, 1998. december elsején indult el a hazai online média egyik úttörője és máig egyik legolvasottabb hírportálja. A születésnapra felidézzük az újság történetének néhány emlékezetes cikkét.

Egyszer az életben

2004-ben az [origo] még nem közölt véleménycikkeket, ám azon a napon, amikor Magyarország belépett az Európai Unióba, a szerkesztőség kivételt tett, és gyermeki örömmel ünnepelte a történelmi eseményt.

Schmitt Pál: Mindannyian fáradtak vagyunk

Az egykori Vendégszoba rovatban az olvasók kérdezhették az újság vendégeit, ez a cikk azonban nem az akkori Fidesz-alelnök válaszai miatt emlékezetes, hanem mert ekkor készült a legendás kép, amelyen a későbbi köztársasági elnök vaníliás karikákkal pózolt Fábián Éva fotósnak.

Gyurcsány: „Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet”

2006 szeptemberében az [origo] közölte le először az írott médiában az őszödi beszédet, amely alapjaiban rázta meg és teljesen új pályára állította a magyar közéletet.

Hódítók a hatalom árnyékában – a politikához kötődő Közgép felemelkedése

Az Origo volt újságírója, Pethő András tárta fel először a Közgép és a Fidesz kapcsolatát.

Behálózták Angliát a magyar nyomorúság parazitái

Az Origo volt újságírója, Wirth Zsuzsanna remek cikksorozatot írt a magyarok csicskáztatására szakosodott profi hálózatról, ez az első rész.

A kőművessegédből lett pornókirály – portré a harmadik leggazdagabb magyarról

2012-ben Gattyán György még felfért a leggazdagabb magyarok dobogójára, a titokzatos pornókirályról az Origo egykori újságírója, Fabók Bálint derítette ki, amit csak lehetett.

Valóra váltja Orbán álmait Felcsút hallgatag ura

Persze Mészáros Lőrinc felemelkedése már akkor is szembetűnő volt, öt évvel ezelőtt az Origo volt újságírója, Rovó Attila szedte össze, mit lehetett akkor tudni a felcsúti aranyemberről.

Utcára kerültem, tudnál segíteni?

Az Origónak hagyományosan fontosak voltak a szociális témák, a portál volt újságírója, Fábián Tamás ebben a riportban arról mesél, milyen tapasztalatokat gyűjtött, amikor három napra kéregető hajléktalannak állt.

A postás, aki a cigánysorra kérte magát

Ez pedig egy hangos képriport az Origo egykori fotósától és képszerkesztőjétől, Hajdú D. Andrástól és Magócsi Mártontól a pécsi György-telepen dolgozó Szőke Tiborról.

Lázárék ketten hozták össze a kirívó hotelszámlákat

Végezetül pedig egy cikk Pethő Andrástól Lázár János rejtélyes hotelszámláiról, ami után kisvártatva gyökeres fordulat állt be az Origo életében. De ez már egy másik történet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik