Belföld

Budapestre jön az Orbánnak beolvasó német államminiszter

A főpolgármester kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt. Ezt maga Tarlós István közölte pénteken az MTI-vel.

A Privátbankár értesülései szerint jövő héten Magyarországra látogat Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter.

A szociáldemokrata politikus már több alkalommal élesen bírálta a magyar kormányt. Legutóbb az ellen emelte fel a hangját, hogy Magyarország menedékjogot adott a volt macedón elnöknek, Nikola Gruevszkinek. Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott:

A menedékjog emberi jog. Mentőövként szolgál azok számára, akiket politikai okból üldöznek, de nem arra való, hogy azt a kormányfők a büntetés-végrehajtás elől menekülő haverjaiknak osztogassák. Az Európai Uniónak továbbra is olyan közösségnek kell maradnia, amelyet demokratikus jogállamok alkotnak.

A lap úgy tudja, hogy a politikus a Német-Magyar Fórum: Fiatalság. Párbeszéd. Jövő című eseményre érkezik, amelyre kedden és szerdán kerül sor az Andrássy Egyetem szervezésében. A vizit keretében Michael Roth a magyar kormány képviselőivel is szeretne külön egyeztetni.

Német államminiszter: A menedékjog nem egy haveroknak járó ajándék
Michael Roth Nikola Gruevszki befogadását bírálta.

Kiemelt kép: Getty Images Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik