Belföld

6 milliós óvadékért kiengedték a börtönből azt a politikust, aki megpróbálta elvágni a párja nyakát

Hatmilliós óvadék ellenében kiengedték a börtönből azt a politikust, aki megpróbálta elvágni az élettársa nyakát pár évvel ezelőtt. A vádirat szerint az Összefogás Párt volt képviselő jelöltje, K. Gy 2015 február 25-én konyhakéssel, majd baltával életveszélyesen megsebesítette élettársát. A dulakodás közben a politikus a késsel élettársa nyakát próbálta megszúrni, majd a balta tompa végével a vérző nő fejére ütött, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt K. Gy. előzetes letartóztatását márciusban megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták.

A választások után a büntetőeljárás újraindult és a férfit májusban ismét letartóztatták.

A Nyíregyházi Törvényszéken megtartott szerdai tárgyaláson a politikus és védője óvadék ellenében indítványozta a letartóztatás megszüntetését. A bíróság az indítványnak helyt adott. A bűnügyi felügyelet keretében a férfi  nem hagyhatja el lakóhelyének közigazgatási területét.

A törvényszék álláspontja szerint a bűnügyi felügyelet, a távoltartás és a nyomkövető eszköz egyidejű alkalmazásának elrendelésével a kényszerintézkedési célok elérhetők. A törvényszék figyelembe vette azt a tényt is, hogy a politikus több, mint három és fél évet töltött letartóztatásban, magasabb összegű óvadékot ajánlott fel, és már nem áll fenn a bizonyítás meghiúsításának veszélye.

A végzés nem végleges, az ügyész fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik