Belföld

Földön és égen – itt az új Semjén-könyv

Új könyvét maga is ajánlja. Nem helikopter és vadászat. Kis magyar kereszténydemokrácia.

A KDNP elnöke közösségi oldalán, illetve saját honlapján jelentette be, hogy megjelent új (kilencedik) könyve. Semjén Zsolt a kötetét azoknak ajánlja, akik érdeklődnek a mai magyar kereszténydemokrácia iránt. Ugyanezt teszi pártja és frakciója.

A KDNP honlapján is előkelő helyen szerepel elnöke könyve, amit a párt által létrehozott Barankovics Alapítvány hiánypótlásként adott ki.

Semjén Zsolt, a pragmatikus és sikeres politikus − művei alapján − korunk egy figyelemre méltó, eredeti gondolkodója. Könyvéből az is megérthető, hogyan vált a KDNP mint világnézeti párt és a Fidesz mint néppárt lojális szövetsége az európai politikai színtér megkerülhetetlen tényezőjévé.

A 100 oldala kötetet irodalmi értékei miatt is élvezetesnek tartják.

Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár szintén közösségi oldalán már jóval a szerző és a KDNP  előtt beharangozta a könyvet.

Szerinte a szerző magyar szövege legfeljebb közepes. Sajnálja, hogy az angol, német, olasz, orosz fordítás mellől hiányzik a svéd (ld. rénszarvasok). Gábor György azt ígérte, később alaposabban elemzi a művet, előzetesként csak annyit jegyez meg,

hogy a könyvnek látszó ismeretlen eredetű tárgyat Lakitelken állították elő; hogy az “a priori”-t Semjén úgy írja, hogy “apriori” (bizonyára összekeverte az aperitiffel); s hogy a terjesztést ügyesen megoldotta a szerző, mert – úgy tűnik – állami pénzből küldözgeti az opusát fűnek-fának.

Rövidesen kihallgatásokkal folytatódik Semjén Zsolt vadászatának ügye Svédországban
A rendőrség az ügyészségi utasítások egy részét már elvégezte. 

Kiemelt fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik