Belföld

Orbánt lókupecnek nevezte egy képviselő a Parlamentben

Nagy formában volt hétfőn a jobbikos Jakab Péter a Parlamentben, aki addig feszített a húrt, amíg az ülést vezető Latorcai János kizárta. Jakabot már felszólalása elején figyelmeztetni kellett, hogy fogja vissza magát. Történettel kezdett: sokat jár vidékre, ahol az emberek aggódnak a Duna vízállása miatt, mert így könnyen befagy, és még végén a Viktor megkoronáztatja magát – mondta. Humorosnak szánt belépőjét nem díjazta Latorcai, aki figyelmeztettet. A miniszterelnök egyébként így reagált a koronázásra:

Ami pedig a koronázást illeti, szeretnék egyértelműen fogalmazni, a magyar alkotmány ezt tiltja.

Jakab viszont Orbán válaszától nem nyugodott meg, azt szajkózta, hogy a miniszterelnök királynak képzeli magát, és azt hiszi bármit megtehet. Majd következett Jakab utolsó, végzetes mondata, miután lecsavarták mikrofonjáról a hangot:

De valójában tudja, hogy micsoda? Tudja, hogy ön mi? Egy közönséges lókupec…

Ezek után meg is szavazták a jobbikos kizárását, Orbán Viktor viszont még élt a reagálás lehetőségével. A lókupecek védelmében elmondta, hogy

a lókupecség az egy tisztességes szakma, és meg is haladja az én képességeimet, tekintettel arra, hogy a lókupecek értenek a lovakhoz.

Érdemes megnézni a lenti videót, már csak Kocsis Máté reakciója miatt is. (A miniszterelnököt hétfőn a Gruevszki-ügyről is kérdezték, válaszát ebben a cikkünkben tudják elolvasni.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik