Belföld

Nyilatkozatban utasítják el a hálapénzt a Péterfy-kórház egyik osztályán

Osztályunk dolgozói (…) deklarálják, hogy elutasítják a hálapénz minden formáját, azt nem fogadják el

– ez áll abban a nyilatkozatban, amelyről Ruszkai Zoltán részlegvezető főorvos készített és osztott meg egy fotót a Facebookon. A nyilatkozatot a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán dolgozók nevében a főorvos mellett az osztályvezető ápoló, a vezető szakasszisztens és a toxikológiai intenzív részlegvezető ápolója írta alá, de hangsúlyozzák: a vélemény egyhangú. A szövegben az olvasható:

A minőségi és biztonsági betegellátás közös ügyünk, közös érdekünk! Mi megtettük az első lépést, kérjük támogassák törekvésünket!

Nemrég arról írtunk, hogy a munkaerőhiány miatt a főváros egyik legnagyobb kórháza, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet is a kiszervezéshez folyamodott, és több mint egymilliárd forint értékű szerződést kötött egy céggel, amely négy éven át biztosít a kórháznak az aneszteziológiához kapcsolódó szakembereket:

A Péterfy kórházban embereket bérelnek a műtétekhez, hogy ne nőjön a várólista
Altatóorvosokat és műtős segédeket közvetít 1 milliárdért az ország egyik legeladósodottabb kórházának egy eredetileg építőipari vállalkozás.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik