Belföld

Paprikaspray miatt állt a metró, az utasokat kimentették – fotók

Mint korábban megírtuk, a BKK tájékoztatása szerint az M2-es metró helyett pótlóbusz közlekedett az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között „műszaki ok miatt”. A Puskás Ferenc Stadion megállónál nyolc tűzoltó autót láttak olvasóink, a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásában a katasztrófavédelem segédkezett.

Az Index egy metrón utazóra hivatkozva azt írta: valaki a metrón előkapott egy gázspray-t, emiatt meghúzták a vészféket. Az utasok fél óráig vesztegeltek a szerelvényen, aztán elhagyhatták. Ezt megerősíti a BKK később kiadott közleménye is, e szerint 13 óra körül paprikasprayt fújt ki egy utas az M2-es metró egyik szerelvényén, emiatt többen rosszul lettek. A metró azután állt meg, hogy az utasok használták a vészféket. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látták el azokat az utasokat, akiknek erre szüksége van.

Négy órakor a BKK arról tájékoztatta a sajtót, hogy a szerelvények újra járnak a teljes vonalon. A BRFK szóvivője közölte, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Olvasónk, Márk több fotót is küldött az alagútban menekítésről, íme:

Galéria
Fotó: Olvasónk

Kiemelt kép: Olvasónk, Márk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik