Belföld

Közmunkásokkal gyártat csipszet Toroczkai László a határon

A Csongrád megyei határ menti település közfoglalkoztatottjainak bevonásával csipszgyártásba kezd Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, aki egyben a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke is, írja a Hvg. 

A csipsz neve Ásotthalom’s finest Pipas’ chips lesz, angolul.  Pipás Pista valójában nő volt, és a múlt század 20-as, 30-as éveiben a szegedi tanyavilág betyárjaihoz csatlakozott. Pipázott és ivott, és ha éppen adódott megbízása, akkor fizetségért megunt vagy éppen erőszakoskodó férjeket gyilkolt. A rendfenntartók azonban elkapták, és állítólag csak Horthy Miklós kormányzó kegyelméből nem végezték ki, amúgy a börtönben halt meg.

A HVG érdeklődésére a polgármester elmondta, hogy az önkormányzat évekkel ezelőtt kezdett el édesburgonyát, batátát termeszteni a közmunkaprogram részeként. A chips árusítását és a batáta-üzletágat a 100 százalékosan önkormányzati tulajdonú cég fogja vinni.

A chips előállítása, ízesítése (kizárólag egészséges, saját alapanyagból) is saját ötlet, én mindezt a védjeggyel együtt, ingyenesen fogom átadni Ásotthalom népének, önkormányzati cégének. Nekem tehát egyetlen fillér hasznom sem lesz ebből, de már olyan sok ötletemet nyúlták le (lásd például a határkerítés), hogy így legalább nyoma lesz annak, hogy kitől származott az ötlet

– mondta Toroczkai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik