Belföld

Átmeneti enyhülés után sarkvidéki hideg, hó

Pénteken az ország nagy részén borult, párás idő lesz, a nyugati határvidéken néhol tartósan megmaradhat a köd. A déli tájakon vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, a nap is előbukkanhat. A tartósan borult vidékeken jelentéktelen szitálás előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon nagy területen megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet napközben 4-9, késő este 3-7 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. 

Szombaton erősen felhős vagy borult, párás időre kell számítani. Több helyen valószínű eső. A délkeleti, déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Vasárnap is marad a többnyire erősen felhős, borult idő, eleinte többfelé, majd elszórtan lehet eső. A szél estefelé fokozatosan északkeletire fordul, néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2-6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6-11 fok közt várható.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé lehet kiadós eső.
Az északkeleti, északi szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Az átmeneti enyhülés után hétfő estétől sarkvidéki eredetű léghullámok áramlanak a Kárpát-medence térségébe, az esőt egyre több helyen hó váltja fel.Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, havas eső, havazás. Északnyugaton a havazás, délkeleten az eső a valószínűbb. Az északkeleti, északi szelet erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan alakul ki havazás, hózápor. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik