Belföld

Bezárul a felhőtakaró, küszöbön a változás

Vasárnap a Kárpát-medencétől északra elhelyezkedő anticiklon keleti peremén gyengülő félben lévő hidegfront közelíti meg hazánkat, mindeközben dél felől mediterrán ciklon közeledik. A két légköri képződmény közös áramlási rendszerébe kerülünk, emiatt észak, majd dél felől is egyre jobban megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék még nem várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kiderul.hu ezt írja vasárnapra: erősen felhős vagy borult, illetve gyengén felhős időszakok és területek váltakoznak, majd délután fokozatosan mindenütt bezárul, megvastagszik felettünk a felhőtakaró. Estig csapadék nem valószínű, de késő estétől északon néhol havazhat, délnyugaton eső, havas eső lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Az igazi változás hétfőn lesz. A hét első napján erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, nyugaton, délen és a hegyekben nagyobb, másutt kisebb eséllyel havas eső, hó. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik