Belföld

Nagy a tolongás a horgászkártyáért, mert januártól csak ezzel lehet pecázni

Naponta 1500-an regisztrálnak a Magyar Horgászkártya kiváltására – írja a Infostart.hu. Januártól már csak ennek birtokában lehet horgászjegyet venni.

A jelenlegi, papír alapú igazolványt váltja fel januártól a Magyar Horgászkártya. Az InfoRádiónak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese elmondta, szeptemberben indult a regisztráció.

110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát.

Hozzátette, karácsonyra tízezer horgásznak lehet meg a januártól kötelező kártya.

Csakhogy Magyarországon csaknem félmillióan horgásznak, így adódik a kérdés, mi van azokkal, akik későn kapcsolnak?

Dérer István azt mondja, az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya fizikai birtoklásán, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben. Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához.

Az InfoRádió arról tudósít, hogy meglehetősen nagy a tolongás a horgászkártyáért:

naponta ezerötszázan regisztrálnak a kiváltására.

Regisztrálni a horgaszjegy.hu oldalon lehet, itt vannak információk arról is, ha valaki nem online akarja igényelni a kártyát.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik