Belföld

Orbánék véletlenül beismerték, nincs migrációs nyomás

Be is záratnának minden megmaradt menekültellátó intézményt.

A 168 Óra szúrta ki, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolná a magyar menekültellátó-rendszer intézményeit. A Belügyminisztérium tervezetének különösen az indoklása érdekes.

A menedékjogi szabályok utóbbi években történt szigorítása azt eredményezte, hogy az ország területén működő befogadó intézményekben az elhelyezettek száma radikálisan lecsökkent, mely a befogadó intézményrendszer jelentős átszervezését igényli. Ezek okán a jelenleg önálló költségvetési szervként működő, főosztály jogállású Befogadó Állomás és Közösségi Szállásnak, valamint a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központnak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalba jogutódlással történő megszüntetése indokolt.

A kormányrendelet szerint jövőre a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal kizárólag a tranzitzónákban nyújtana bármilyen ellátást a menekülti vagy oltalmazotti státuszért folyamodó embereknek.

Az október 9-i adatok alapján 159 ember volt a két tranzitzónában, valószínűleg ma sincsenek többen.

Nem engedték be a tranzitzónákba az ENSZ szakértőit
Pedig nekik szabad bejárásuk van ezekbe az intézményekbe.

A nemzetközi védelemben részesülők száma csökkenni fog az új  törvényi szabályozás alapján, amely szerint senkit nem kellene többé befogadni – írja a 168 Óra,  emlékeztetve rá, hogy ez alól kivételt Nikola Gruevszki. 

A jogászok szerint Gruevszkinek egy szerb menekülttáborban kellene lennie
„Kérdezzék a jogászokat!” – tanácsolta Orbán Viktor. Megtettük.

A kormány szeptember végén hosszabbította meg a tömeges bevándorlás okozta vészhelyzetet úgy, hogy migrációs nyomásnak semmi jele nem volt Magyarországon, a „tömeges bevándorlás kezelésére” pedig minden eddiginél több pénzt költött, csak a propagandára 40 milliárd ment el „rendkívüli migrációs nyomás” miatt.

 Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik