Belföld
Fotó: Marjai János / 24.hu

Orbánék véletlenül beismerték, nincs migrációs nyomás

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 11. 16. 15:20

Be is záratnának minden megmaradt menekültellátó intézményt.

A 168 Óra szúrta ki, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolná a magyar menekültellátó-rendszer intézményeit. A Belügyminisztérium tervezetének különösen az indoklása érdekes.

A menedékjogi szabályok utóbbi években történt szigorítása azt eredményezte, hogy az ország területén működő befogadó intézményekben az elhelyezettek száma radikálisan lecsökkent, mely a befogadó intézményrendszer jelentős átszervezését igényli. Ezek okán a jelenleg önálló költségvetési szervként működő, főosztály jogállású Befogadó Állomás és Közösségi Szállásnak, valamint a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központnak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalba jogutódlással történő megszüntetése indokolt.

A kormányrendelet szerint jövőre a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal kizárólag a tranzitzónákban nyújtana bármilyen ellátást a menekülti vagy oltalmazotti státuszért folyamodó embereknek.

Az október 9-i adatok alapján 159 ember volt a két tranzitzónában, valószínűleg ma sincsenek többen.

Tompa, 2017. április 6.
A kibõvített tompai tranzitzóna 2017. április 6-án.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nem engedték be a tranzitzónákba az ENSZ szakértőit
Pedig nekik szabad bejárásuk van ezekbe az intézményekbe.

A nemzetközi védelemben részesülők száma csökkenni fog az új  törvényi szabályozás alapján, amely szerint senkit nem kellene többé befogadni – írja a 168 Óra,  emlékeztetve rá, hogy ez alól kivételt Nikola Gruevszki. 

Nikola Gruevski, Macedonia's former Prime Minister and former leader of the opposition VMRO DPMNE party, arrives at a courthouse in Skopje on January 24, 2018 for his trial for alleged abuse of power between 2012 and 2015. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
A jogászok szerint Gruevszkinek egy szerb menekülttáborban kellene lennie
„Kérdezzék a jogászokat!” – tanácsolta Orbán Viktor. Megtettük.

A kormány szeptember végén hosszabbította meg a tömeges bevándorlás okozta vészhelyzetet úgy, hogy migrációs nyomásnak semmi jele nem volt Magyarországon, a „tömeges bevándorlás kezelésére” pedig minden eddiginél több pénzt költött, csak a propagandára 40 milliárd ment el „rendkívüli migrációs nyomás” miatt.

 Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.