Belföld

A Fidesz a meggyilkolt máltai újságírónőt hozta elő Gruevszkivel kapcsolatban

Teljesen természetes, hogy egy baloldali kormány által fenyegetett és üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a menekültügyi kérelem benyújtását,

ezzel indokolta a Fidesz azt, hogy a hivatalos utat megkerülve menedéket nyújtott Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnöknek, akit hivatali visszaélés miatt két év börtönbüntetésre ítéltek szülőhazájában.

A kormánypárt szerint olyan politikus menekült Magyarországra, akit „egy Soros György által támogatott szocialista kormány üldöz és fenyeget”. Hozzátették azt is, hogy

Vannak szocialista kormányok, például Málta, ahol újságírókat gyilkolnak meg és vannak szocialista kormányok, ahol fenyegetik az elődeiket.

Magyarországnak van egy töretlen joggyakorlata, írta a DK-nak címzett közleményében a Fidesz, amely alapján a valóban üldözötteknek menedéket ad, ez Gruevszki esetében még nem dőlt el, a kérelem elbírálása a hatóságok feladata.

Hogy történhet, hogy egy biztonságos országban egyszer csak felrobbantanak egy újságírót?
Daphne Caruana Galizia fél órával a halála előtt arról írt, hogy egyre elkeseredettebb, mert a kormányt nem lehet elszámoltatni.

Kiemelt kép: Europress/Robert ATANASOVSKI/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik