Belföld

Hidegbetörés után téliesre fordul az idő – videó

Ideje felkészülni, a jövő héten már havazhat.

A következő napokban egyre hűvösebbre, téliesebbre, a jövő héten változékonyabbra fordul az időjárás. Az Alpokalján és a hegyekben havazás is valószínű – írja a Kiderül.hu.

Pénteken jobbára napos, gyengén gomolyfelhős lesz az idő, csapadék nélkül. Az északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik. Napközben 8 és 13, késő este 0 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Szombaton északon többnyire derült, délen változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán tette közzé videóját, amely szerint a mostani idő csak a kétlépcsős lehűlés első hulláma. A következő hidegbetörés vasárnap este, hétfő reggel érkezik.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég. Szórványosan valószínű zápor, hózápor. Az északkeleti szél megélénkül. Éjszaka +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható.

 

Kiemelt képünk illusztráció:  MTI/AP/Michael Probst

Ajánlott videó

Olvasói sztorik