Belföld

Csalással, vesztegetéssel gyanúsítják a tatabányai erőmű több dolgozóját és beszállítóját

A tatabányai erőmű négy volt és jelenlegi alkalmazottját, valamint négy beszállítást végző vállalkozót és azok alkalmazottait hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.

Csalás miatt tett feljelentést az ügyészségen a tatabányai erőmű vezetése a kazánok fűtéséhez használt faaprítékok beszállítása során tapasztalt egyes beszállítói szerződések teljesítésével kapcsolatos visszaélések miatt. Egyes vállalkozók által szállított és az erőmű kazánjaiban felhasznált faaprítékok nedvességtartalma a kontroll mintavétel alkalmával eltérést mutatott, ezért felmerült a gyanú, hogy az elsődleges mintavétel során befolyásolták a faapríték minősítési eredményeit.

Az ügyészség a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással, ahol a Bűnügyi Igazgatósága nyomozói megállapították, hogy a csalás mellett más bűncselekményeket is elkövettek a gyanúsítottak. Ellenük vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntett elkövetése miatt is nyomoz a rendőrség. A bűncselekménnyel okozott kár több tízmillió forint.

Az ügyben szerdán és csütörtökön nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként, köztük az erőmű négy alkalmazottját és a beszállítást végző vállalkozót és azok alkalmazottait.

Az elmúlt két napban megtartott kutatás során a vagyonbiztosítás érdekében több nagy értékű gépjárművet, ipari termelő berendezéseket, és több millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik