Belföld

Éger: Kevés olyan sürgősségi osztály van, ahol megnyugtatóak a feltételek

A hvg.hu írt arról, hogy Orosházán felmondott a kórház sürgősségi betegellátó osztályának (SBO) osztályvezető főorvosa, vele együtt a főnővér is. Állítólag mások is erre készülnek, mostanra lett ugyanis elegük a ki nem fizetett pluszmunkából.  Januárra akár ki is ürülhet az SBO Orosházán, bár a menedzsment szerint nincs gond, mert sorra jönnek a jelentkezők az üres helyekre.

Az orosházi sürgősségi osztályt érintő problémákra Éger István egy budapesti sajtótájékoztatón reagált. A Magyar Orvosi Kamara elnöke  kérdésre válaszolva azt mondta, kevés olyan sürgősségi hely van az országban, ahol a munkakörülmények és feltételek megnyugtatóak lennének.

A helyzet érdemben évek óta nem javult, ezt máról holnapra megoldani nem lehet

– hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a sürgősségi osztályok betegforgalmának nagy része nem indokolt, olyan eseteket is el kell látniuk, amelyek nem oda valók. Ez pedig elveszi a figyelmet és a kapacitást a tényleg rászorulóktól – mondta.

Közölte: az emberi erőforrások minisztere által korábban említett, a sürgősségi ellátás reformjáról szóló dokumentumot a kamarának eddig nem küldték meg.

Mint ismert, augusztus végén Zacher Gábor felmondott a Honvédkórház sürgősségi osztályának éléről.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik