Belföld

Börtönbe csábítják a végzős középiskolásokat

Nyílt napokat tart a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja. A nyílt napok célja, hogy a diákokkal  közelebbről is megismertesse a büntetés-végrehajtás munkáját.

A büntetés-végrehajtási szervezet összesen 101 középiskolát keresett meg. Az öt nap alatt közel háromszáz diákot és 16 tanárt lát vendégül a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja, valamint egész héten olyan interaktív programokkal várják a diákokat és kísérőiket, mint a lézeres célzásfejlesztő, szolgálati kutya bemutató és a műveleti csoport intézkedés taktikai bemutatója.

A nyílt nap része a büntetés-végrehajtási szervezet elmúlt hetekben indított széleskörű ismeretterjesztő programsorozatának, amelynek a célja, hogy a hétköznapi ember valósághű képet kapjon a büntetés-végrehajtás munkájáról. Az utóbbi időszakban az ország nagyvárosaiban és a fővárosban roadshow rendezvényeket tartott a büntetés-végrehajtás szervezete.

Az érdeklődők beszállhattak a fogvatartottak szállítására szolgáló rabomobilba, a szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket is kézbe vehették, így bárki megtapasztalhatta, milyen érzés, ha bilincs kattan a kezén. De a nyílt napokon részletes tájékoztatást kaphatnak a dolgozók munkájáról is azok a fiatalok, akik a szervezetnél szeretnének majd dolgozni a tanulmányaik elvégzése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik