Belföld

Ma még kellemes őszi időnk lesz, holnap viszont támad a hidegfront

Kedden több helyen ismét párásan, ködösen indul a reggel, írja az Időkép. Napközben nyugaton, északnyugaton erősen felhős, máshol napos idő várható, délutántól nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Estefelé helyenként gyenge eső is előfordulhat. Délen, délnyugaton egyes tájakon élénk lehet a délies szél. Napközben 12-19 fok valószínű, frontmentes idő várható.

Szerdán egy hidegfront hatására északiasra fordul az áramlás, többfelé megélénkülhet a szél. Napközben változóan felhős lesz az ég, kisebb esőre, záporra a keleti országrészben lehet számítani. Délután 12-16 fok várható.

Csütörtökön már hűvösebb, szelesebb időre készülhetünk. A hideg, helyenként fagyos reggelt, 11-15 fokos maximumok követhetik. A napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de számottevő csapadék nem várható. Az északkeleti szél a Dunától keletre élénkülhet meg.

Pénteken kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Többfelé megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban már több helyen lehet fagy, napközben pedig 8-12 fok valószínű. Szombat és vasárnap hajnalban már országszerte fagyhat, és délután is 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Vasárnap újabb hidegfront érkezhet.

(kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik