Belföld

Gyomorforgató konyháról vittek házhoz is – videó

Több milliós bírságot szabtak ki a nem nyomon követhető élelmiszerek miatt

Számos higiéniai hiányosságot talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy házhozszállítást is végző budapesti étterem ellenőrzésekor. Egyebek mellett megállapították, hogy nem minden munkavállalónak volt érvényes egészségügyi vizsgálata.

A gazdasági folyosón készítettek ételt, amit ott is tároltak a szárazáru és ételmaradék mellett.

 

A hűtőkamrában különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket tartottak együtt a keresztszennyeződés veszélyének kitéve. A főzőtér nyitott ablakáról hiányzott a rovarháló, a helyiségben legyek voltak.

Az ellenőrzéskor a Nébih több mint 34 kiló alapanyagot vont ki a forgalomból, ezek túlnyomó részének nyomon követése nem volt biztosított, de akadt köztük lejárt szavatosságú élelmiszer is.

A szakemberek a további adatgyűjtés alapján megállapították, hogy az üzletből online felületen nagy mennyiségben értékesítettek olyan ételeket, amelyekben borjúhús volt, de erről nem volt számla, így több mint 360 kiló felhasznált hús nyomon követése nem volt biztosított, eredete nem igazolható.

A feltárt jogsértések miatt az éttermet üzemeltető élelmiszer-vállalkozást több millió forint bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. 

 

A Nébih kiemelte: a jövőben is fokozottan vizsgálják a házhoz szállított ételek megfelelőségét. A jogsértéseket tartalmazó lista szerint a budapesti székhelyű Vorotex Hegy Kft. az érintett, az ellenőrzött hely a XI. kerületi Bod Péter utcában található. (mti)

Kiemelt kép: Nébih  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik