Belföld

Lázár János: Szervezett bűnözői kör irányítja Szegedet

Lázár János, volt miniszterelnökséget vezető miniszter a promenad.hu-nak adott egy hosszú interjút. Ezek voltak az ex-miniszter legfontosabb állításai:

Dél-Alföld, fejlesztés

  • „Amikor a miniszterelnökkel a Dél-Alföldről beszélgettünk, felvetette, hogy legyek a kormány nevében eljáró segítője a projektnek. Ezt örömmel vállaltam, és büszkén vallom, ebben a ciklusban ezt tekintem képviselői munkám legfontosabb alkotásának”– mondta a 71 milliárdból épülő Hódmezővásárhely–Szeged tram-trainről.
  • „Az anyaországi területeket és a Vajdaságot is magába foglaló történelmi Alföld egészére szeretnénk egy fejlesztési programot megvalósítani Szeged vezetésével és Szeged-központúsággal”
  • „ A Baja–Szabadka, Szabadka–Szeged, Szeged–Vásárhely és Vásárhely–Békéscsaba vonal vasút-korszerűsítésével a trianoni diktátum óta a legjelentősebb, határon átlépő vasúti projektet hozzuk tető alá. “

Szeged, Botka

  • „Nagyon remélem, hogy a Szegedi Tudományegyetem új rektora, a jól működő és terjeszkedő élelmiszer-ipari vállalkozás, a Bonafarm csoport, az ELI és a fent vázolt közlekedésfejlesztések lendületet adhatnak Szegednek, ahol 2019 után új korszak kezdődhet. Világosan kell látni: Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma.”
  • „Botka puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. “
  • „A várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés. Botka ma már nem a szegediek, hanem e szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. “
  • „A Fidesznek nem volt válasza az elmúlt években arra, ami Szegeden történik. Jövőre a korábbiakhoz képest jóval körültekintőbben kell polgármester-jelöltet állítanunk, és meg kell próbálnunk visszaszerezni a választópolgárok bizalmát.”
  • „Mindkét városban [Hódmezővásárhelyen és Szegeden] köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére. “

Népegészségügy, cigaretta

  • „A Fideszben az a mondás járja, hogy a politikai frontvonalban eltöltött évek duplán számítanak, azaz 16 évet szolgáltam a fronton, egy kis pihenés ráfér az emberre. Orbán Viktor azonban úgy érezte, eljött az ideje, hogy néhány, az ország és a kormányzat számára fontos kérdéssel megbízzon. Ilyen a népegészségügy területe.”
  • „A nemdohányzók számára is súlyosak a következmények: évente összesen 22 ezer ember hal meg a dohányzás miatt, ami súlyos társadalmi probléma. Ezért lobbizom a dohányzást korlátozó intézkedésekért, hogy akár az abszolút tiltás gondolatával is foglalkozzunk.”
  • „Kitartok amellett, hogy amennyiben a drogot üldözzük Magyarországon, akkor a nikotinfogyasztást is vissza kell szorítanunk, a drog és a nikotin káros hatásait tekintve nem látok különbséget.”

Márki-Zay Péter

  • Márki-Zay azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója. Ehhez szíve joga, csak közben a városnak nincs gazdája, nem működik, a fejlődés leállt.”
  • „Nemrég minden formációnál házalt azzal, hogy alapítsanak egy közös politikai mozgalmat. Mindenki udvariasan meghallgatta, majd, amikor kiment, becsukták mögötte az ajtót, és jót mosolyogtak. Ellenzéki oldalon sem tekintik a magyar közélet fajsúlyos szereplőjének azt, aki árt a saját városának. Más nagyvárosi polgármesterekhez képest kínos, hogy Hódmezővásárhely egy ilyen ciki városvezetéssel áll ki.”
  • „Meggyőződésem szerint Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van.”
  • „ Az a Fidesz dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól, 2019-ben megszervezze az új polgári többséget egy nagy formátumú, rendkívül sikeres és tapasztalt polgármester-jelölt vezetésével. Természetesen ez az ember már megvan, de a nevét még nem árulom el, mert olyan gusztustalan stílusú, méltatlan támadások folynak ebben a városban, amire nem volt példa még a rendszerváltozáskor, sőt az ötvenes években sem. “

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik