Belföld

Kamaszlányoktól próbálhatott meztelen képeket kicsalni egy magyar videóblogger

A férfi csak annyit mondott: nem járul hozzá, hogy az ellene felmerült vádakról cikk szülessen.

14 év körüli lányoktól próbálhatott meztelen képeket kicsalni egy magyar videóblogger – írja a 444. A portál mintegy tucatnyi esetről tud, amikor a felnőtt férfi beszélgetést kezdeményezett kamaszlányokkal, kihasználva azt, hogy bizonyos körökben nagyon népszerűnek számított.

Az esetek többsége 2015 körül történt. A cikk szerint beszélgetések barátságosan indultak, a több tízezer követővel bíró, a videói alapján szimpatikusnak tűnő férfi gyorsan a lányok bizalmába férkőzött. Az ártatlan beszélgetések viszont általában nem tartottak sokáig, a közös pont a történetekben, hogy a videóblogger megpróbálta rávenni a lányokat, hogy küldjenek neki bikinis, vagy meztelen képeket.

Azt is írják: rendszerint a férfi is küldött – kéretlenül – hasonló képeket a lányoknak, azt viszont rosszul viselte, ha az ő kérésének nem tettek eleget. Ilyenkor lelki zsarolással, megszégyenítéssel próbálta elérni célját. Egy esetről tudnak, amikor egy lány eleget tett a kérésnek és valóban küldött meztelen képet, ő fél attól, hogy a videóblogger bármikor tönkreteheti, de – mint mondta – azért osztotta meg történetét, mert nagyon felbosszantotta, ahogy a férfi egy korábban nyilvánosságra került esetre reagált.

A botrány ugyanis most azért robbant ki, mert újra előkerült egy tavalyi, akkor visszhang nélkül maradt felvétel, amelyen egy ilyen beszélgetést hoztak nyilvánosságra. Ennek kapcsán a videóblogger azt mondta, ha a jövőben bárki nyilvánosságra hozza bármilyen privát beszélgetését, az ellen jogi lépéseket fog tenni.

A 444 kérdéseire a férfi nem válaszolt, annyit mondott: nem járul hozzá, hogy a vele szemben felmerült vádakról cikk szülessen, és mint mondta, „a megfelelő jogi lépéseket megtette”. Az őt képviselő ügynökség annyit közölt, hogy az ügyvezető igazgató szabadságon van, ezért csak később tudnak reagálni.

A magyar youtube-os közösséget viszont felkavarták a történtek, sokan remélik, hogy minél több szó fog esni erről a következő időszakban, és minden kiderül. A lányok többnyire azt hangsúlyozták, hogy a férfi kihasználta, hogy fiatalok és naivak voltak, és általában jólesett nekik a fontosnak tűnő videóblogger figyelme. A legjobban azt sajnálják, hogy lehettek olyan lányok is, akiket a férfi sikeresen hálózott be. (Illusztráció: Europress – SVEN HOPPE / DPA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik