Belföld

Ideje felkészülni: a héten már havazhat

Folytatódik a ködös, napközben jellemzően napos, száraz idő: a hét elején helyenként még akár 20 fok is lehet, aztán fokozatos lehűlés várható.

Kedden a köd feloszlása után változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Északon helyenként kialakulhat záporeső. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a szelesebb dunántúli tájakon 9-11 fok is lehet. Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos idő valószínű, néhol előfordulhat kisebb záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Csütörtökön a ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő lesz, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5, napközben 9-15 fok között alakul a hőmérséklet.

A párásság, köd megszűnését követően pénteken is napos lesz az idő, de helyenként csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Szombaton sem valószínű csapadék. A ködfoltok megszűnése után nagyrészt napos idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az Észak-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/EPA/Harisz Jordanídisz

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik