Belföld

Vannak, akik degeszre keresik magukat, ha az állam alacsony nyugdíjat ad

A Portfolio a McKinsey friss, az életbiztosítási piacot érintő elemzése alapján arról ír, hogy tavaly a szegmens rendkívül jó évet zárt.  Az egy évvel korábbi 3,7 százalék után 2017-ben 5 százalékal nőtt a piac díjbevétele, és 17 százalékkal emelkedett az 50 legnagyobb szereplő piaci értéke.

A fejlődő országokban a piac növekedési motorját elsősorban a középosztály szélesedése (Ázsiában fog élni 2030-ra a globális középosztály fele), a tehetőség rétegek arányának növekedése (Kínában a háztartások 45 százalékát sorolják már ide a két évvel ezelőtti 38 százalékhoz képest), a digitális innováció és az egyre szofisztikáltabb megtakarítók jelentik.

Általában azokban az országokban a legnagyobbak az életbiztosítási szereplők növekedési lehetőségei, amelyekben gyenge az állami nyugdíj- és egészségügyi ellátás és gyenge a vagyonkezelési piac. Az előbbi kettő az ügyfelek öngondoskodási igénye miatt, utóbbi pedig az életbiztosításoknál egyértelműbb értékajánlatot nyújtó vagyonkezelési termékek hiánya miatt jelent lehetőséget a biztosítók számára.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik