Belföld

Kilenc megyében veszélyes a köd – térkép

Veszélyjelzést adtaki ki. Ez lehet az utolsó enyhe hétvége.

Napközben az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken is csökken a köddel, rétegfelhőzettel borított terület nagysága, másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű. A ködös területeken lehet jelentéktelen szitálás, egyébként nem lesz csapadék. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 14 és 18 fok között alakul, a tartósabban felhős, ködös helyeken hidegebb lesz. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki több megyére is. 

 

 

A fagypont alatti, ködös területeken nem zárható ki az ónos ködszitálás – írták. Az éjszakai köd főleg északkeleten maradhat meg nagy területen tartósan. Máshol csökken a köd, amely estétől ismét terjeszkedik, ezért vasárnapra is él a figyelmeztetés.

 

 

Vasárnap az éjszakai köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, de északkeleten nem mindenütt tisztul ki az idő. Változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Néhol ködszitálás előfordulhat. A déli szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Az előrejelzések szerint a jövő hét közepén hidegfront érkezik, éjszaka már fagyhat is, és napközben is több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik