Belföld

Megkeseríti egy dohánybolt a békásmegyeriek életét

Teljesen megváltozott egy csendes, nyugodt lakóövezet Békásmegyeren, miután egy törvénymódosítás lehetővé tette a helyi dohányboltnak, hogy cigarettán kívül alkoholt is árusítsanak.

A Heti Napló riportjában a lakók közös képviselője, Vajgel László elmondta, eredetileg szó se volt a dohány és dohánytermékeken kívüli áru forgalmazásáról. Viszont a ház és a bolt közötti szerződés megkötése után pár hónappal jött az első törvénymódosítás, ennek következtében pedig az éjjel-nappali dohányboltból szépen lassan éjjel-nappali kocsma lett, a környék pedig teljesen megváltozott. Az italozók wc híján az utcán ürítenek, a környék szemetes lett, állandó a hangoskodás, a lakók gyakran kihívják a rendőröket, de változás nem történik.

A dohányboltnak persze ez nagyon megéri, ugyanis csak 2017-ben összesen 280 millió forintot termeltek. Az más kérdés, hogy számtalanszor előfordul verbális és fizikai erőszak is, amikor az eladók megpróbálják megértetni az italozókkal, hogy az üzlet előtt tilos az alkoholfogyasztás.

A Heti Napló munkatársa kereste a dohánybolt tulajdonosát, aki előbb visszahívást ígért, de órákig nem jelentkezett, majd elérhetetlenné vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik