Belföld

A DK az OLAF-ot küldi Kósa mamájának cégére

A párt szerint ki kell vizsgálni elnyert az uniós támogatást.

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el.

A DK önkormányzati kabinetjének vezetője közölte, a Méker kft., amelynek felét Kósa Lajos 82 éves édesanyja vette meg, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton.

Varga Zoltán lapunk cikkére is hivatkozott, amely szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel.

A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan motorral, mint amit a kft. lízingel, de a vagyonbevallásában nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel. (mti)

Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége luxus BMW-ket lízingel
Két autó mellett épp egy olyan motort, mint amilyennel a politikust is lekapták korábban.

Kiemelt kép: Kósa Lajos érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésére egy velencei szállodához 2017. szeptember 13-án. (MTI /Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik