Belföld

Még lehet pályázni a Paul Lendvai-díjra

Paul Lendvai 2012-ben díjat alapított olyan magyar újságíróknak, akik magyar nyelven, a magyar nyomtatott és internetes sajtóban kiemelkedő politikai-közéleti-társadalmi témájú cikkeikkel azt kiérdemlik. A nettó ezer eurós díjban évente egy újságíró részesülhet.

A pályázatot 2018. november 15-ig lehet beadni olyan cikkekkel, amelyek 2017 szeptembere és 2018. november 15-e között jelentek meg. A díjat 2018 decemberében adja át Paul Lendvai. Egy szer­ző maximum két cikkel nevezhet, amelyeket négy-négy példányban kell beküldeni a következő címre: Élet és Irodalom szerkesztősége – Lendvai-díj. 1089 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 10. vagy Budapest, 1450 Pf. 84., www.es.hu.

A kuratórium elnöke Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, tagjai Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője és Lipovecz Iván, a HVG korábbi főszerkesztője, akit az alapító a nemrégiben elhunyt Aczél Endre helyére kért fel. Korábban Doros Judit, Matkovich Ilona, Albert Ákos, Rádi Antónia, Tódor János és Urfi Péter kapta meg az elismerést.

Fotó: Földi Imre / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik