Belföld

A veronai buszbaleset sofőrje levelet írt az iskola igazgatójának

Egy szűkszavú levelet juttatott el a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához a veronai buszbaleset sofőrje, írja a Bors. A nyolcsoros levélben a férfi azt írja, csak hónapokkal a baleset után tudta meg, mi történt. A sofőr az igazgató belátására bízta, eljuttatja-e az írottakat a szülőknek.

Az igazgató elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik számára ez a gesztus kevés, döbbenetesnek tartják, hogy a sofőr ennyivel elintézi a dolgot. A szülők szeretnének hiteles információt kapni a baleset körülményeiről, ami azóta sem történt meg.

A levélben ez állt:

Tisztelt Igazgató Úr!  Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek. Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el. Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé.

Frissítünk!

Ahogy a Verona Angyalai Facebook-csoportban írják, a cikkben szereplő levelet még idén február 4-én írta a sofőr gimnázium igazgatójának.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kallos Bea

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik