Belföld

Gyurcsány jövőre a Jobbikkal ütné ki a Fideszt

A DK elnöke helyi szinten nem zárta ki az együttműködést a Jobbikkal.

Az InfoRádióban Gyurcsány Ferenc azt mondta, jövőre Tarlós István ellen egy ellenzéki főpolgármester-jelöltnek kell indulnia. A DK elnöke a többi településen is ellenzéki összefogást szorgalmaz, az előválasztást a tervezett formájában nem tartja jó ötletnek.

Nem érti, miért nem lehet a pártok vezetőinek megállapodni egy jelöltben. Előválasztás csak akkor kell, ha nem tudnak dönteni,

de előbb eldönteni, hogy legyen előválasztás, utána keresgetni hozzá a jelölteket, ez maga az agyrém.

Szerinte minden 10 ezer fősnél nagyobb településen meg kell állapodnia az ellenzéknek. Nem zárta ki, hogy helyi szinten jobbikos jelöltekkel is együttműködjenek.

A DK őszi tüntetéssorozatának első fele lezárult, de Gyurcsány Ferenc úgy vélte, fenn kell tartani az ellenállás eszméjét, mert a parlamentben már nem elég küzdeni, meg kell szervezni a kormánnyal szembeni tömegnyomást.

Mint mondta: a pártja EP-kampányának egyik fő eleme az lesz, hogy a magyar életszínvonal közeledjen az európaihoz. Nem azonos minimálbér kell, de az osztrák életminőséget közelebb kell hozni a magyarhoz. Megismételte, az európai parlamenti választásokon is azok vegyenek részt, akik az EU tagországaiban élnek és döntésük saját életükre is hatással lesz.

Gyurcsány Ferenc szerint a menekültekkel csak riogat a kormány, mert a félelem fenntartásában érdekelt, az illegális bevándorlásnál sokkal nagyobb problémák vannak az oktatásban, egészségügyben.

Kiemelt fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik