Belföld

Angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia nyílik Kisvárda mellett

Egy angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia nyílik Kisvárdán a hozzá tartozó 48 fős kollégiummal, főépülettel, egy center- és további 11 teniszpályával, valamint egy klubépülettel. (Egészen pontosan Kisvárdától 12 kilométerre lévő Szabolcsveresmart község határában, a Rétközi-tó mellett.)

A közbeszerzés győztese a nyírturai Kermi-Szolg Kft. lett nettó 2,38 milliárd (bruttó 3 milliárd) forintos ajánlattal. Ez nagyjából duplája annak a pénznek, amit eddig a kormány a célra elkülönített, írja az Index a teniszakadémiát bemutató cikkében.

A cikk szerint a teniszakadémia több szempontból is érdekes. Egyrészt az ország első bentlakásos teniszakadémiája 290 kilométerre épül meg Budapesttől, de Nyíregyházától is 50 kilométerre lesz. Az angol nyelvű oktatás mellett említésre méltó az is, hogy nem egy sima klubépület megépítésére készülnek, mivel terveik szerint itt úszómedence és wellness-részleg is lesz, konditerem felhúzásával viszont nem számolnak, de ami még meglepőbb, hogy tornateremmel sem.

Ebből is arra lehet következtetni, hogy a fő attrakciónak a klubépület tűnik, mely „az akadémia vendégei és tulajdonosai részére nyújt kikapcsolódási lehetőséget”. Az épület négy főbb részre tagolódik:

  • klubhelyiség és bár
  • mosdók, illetve tárgyaló szoba
  • öltözők, tároló
  • wellnessrészleg (jakuzzi, 2 db masszázsszoba, finn szauna, merülő medence)

Mivel az építtető Kárpát-medencei Teniszakadémia NKft-t. alapító Alkossunk Várost alapítvány Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter köréhez kapcsolható, a közbeszerzés győztesének pedig sikeres beszerzései az Alkossunk Várost alapítványhoz, kisvárdai állami intézményekhez és a Seszták jobbkezeként ismert Balogh Sándorhoz köthetők, ezért nem elképzelhetetlen, hogy az akadémia megépítésével Seszták Miklós köre jár majd jól. Az akadémia természetesen közpénzből épül majd fel.

(kiemelt kép: Aspectus Architect)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik