Belföld

Van Goghé volt az évezred legsikeresebb kiállítása

Négy hónap alatt több mint 200 millió forintos bevételt hozott a Frida Kahlo-kiállítás – derül ki a Világgazdaság hétfői összeállításából.

A tárlatot 200 ezren látták a Magyar Nemzeti Galériában (MNG), és a jegybevétel nagyságának hála várhatóan nem lesz veszteséges a kiállítás.

Az évezred legsikeresebb kiállítása a Van Gogh Budapesten című tárlat volt, amelyet 5 hónap alatt 483 ezren láttak a Szépművészeti Múzeumban, azt követi a Monet és barátai (Szépművészeti) negyedmillió látogatóval 2003-2004-ből, illetve a Boticellitől Tizianóig (Szépművészeti) 231 ezer látogatóval.

A lap érdeklődésére a Szépművészeti sajtóosztálya azt közölte, hogy a kiadások között szerepelnek a szervezés, utaztatás, biztosítások, a megépítés költségei, ami együttesen akár félmilliárd forint is lehet, illetve a múzeum működtetésének költségei is. Ezért ha egy-egy kiállítás már nem veszteséges, akkor az egyértelműen sikeresnek mondható – ez azonban csak a nagy látogatószámú tárlatokra jellemző.

Kiemelt képünkön részlet Vincent van Gogh Kukoricatáblák és pipacsok című, 1888-ban készült festményéből, MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik