Belföld

Dunába vetette magát egy elkeseredett idős asszony Ráckevénél

Dunába vetette magát elkeseredett asszony Ráckevénél. Az öngyilkossági kísérlet azonban nem sikerült, mert két rendőrnek sikerült kimentenie a mindössze 12 fokos folyóból. Doszkocs Gábor törzszászlós és Wesselényi Miklós főtörzsőrmestera Zsaru Magazinnak nyilatkozott a két héttel ezelőtti bravúros életmentésről.

A szolgálatirányító helyiségben a térfigyelő monitorral szemben ültem, amikor 1 óra után feltűnt a látómezőben egy magányos alak a kihalt utcán.Furcsa volt, hogy egyedül sétál a teljesen üres városban: A monitoron láttam, hogy egy apró termetű, idős nő. Rögtön ezután szöget ütött a fejembe: mi oka lehet egymagában kint tartózkodni az éjszakában? Követtem mozgását, a Duna felé tartott. Egészen közel ment a korláthoz, a víz felé nézett, többször fel is lépett a korlát aljára. Akkor már tudtam, hogy baj van

– mondta Wesselényi,  a Ráckevei Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

A megbízott Doszkocs Gábor szolgálatirányító parancsnokkal és Tóth Gábor törzsőrmesterrel a rendőrségtől talán százötven méterre lévő Árpád hídhoz futott.  Másodpercek alatt elérték a hidat, ahol Wesselényi főtörzs a legrosszabb lehetőséggel számolva már eleve a meder felé szaladt, míg társai a híd útpályáján közelítettek a nő irányába. Mielőtt a törzszászlós és a törzsőrmester a híd közepére érhetett volna, a nő beugrott a vízbe.

Wesselényi Miklós azonnal ledobta magáról a ruháit és a nő után vetette magát.

A partra érő munkatársaimat kértem meg, hogy próbáljanak elemlámpával világítani. Felfedeztem némi fodrozódást a vízen, abba az irányba úsztam. Korábban soha nem kellett vízből mentenem, annyi előzetes elképzelésem volt, hogy az asszonyt mindenképp együttműködésre bírom, ha kell, leküzdöm ellenállását, nehogy kapálózásával mindkettőnket a mélybe rántson. Erre azonban nem volt szükség, teljesen mozdulatlanul ringatózott a víz felszínén, a parttól mintegy huszonöt méterre. Kabátja kapucnija szétterült a víztükrön, azt megragadva vontattam magam után

– tette hozzá a hős rendőr. Közben a többiek kiemelték a vízből és értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Amíg kiértek betakarták pokrócokkal és folyamatosan beszéltették, hogy ne veszítse el az eszméletét. Az idős asszonyt kórházba vitték.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik