Belföld

Nesze neked téli időszámítás: 26 fok is lehet ma

Bár sok helyen kell esőre számítani.

Vasárnap a déli órákig változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, majd fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben legfeljebb néhol, majd késő délutántól, estétől egyre több helyen várható eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Nagy területen erős, helyenként viharos lesz a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, északon lehet néhány fokkal hűvösebb.

Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütés szinte mindenütt lehet. Szórványosan várható eső, zápor; zivatar is kialakulhat. Mindazonáltal délután már egyre kisebb az esélye a csapadéknak. A déli, délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, de kora délután néhol már csökkenhet a hőmérséklet.

Kiderül.hu

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik