Belföld

„Nincs magánrepülőnk, de többen vagyunk” – A CEU előtt tüntetett a Momentum

Több mint ezren gyűltek össze a CEU Nádor utcai főépülete előtt, hogy az egyetem maradása mellett tüntessenek. A megmozdulást a Momentum szervezte, a párt elnöke, Fekete-Győr András, és az egyik elnökségi tag, Berg Dániel is felszólal.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Az öt felszólaló között van egy diák, aki most jelentkezett az egyetemre, és két volt hallgató is.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Több ismert ember is ott van a tüntetésen, például az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a DK-s Vágó István és Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt is.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Arról, hogy a CEU december elejével végleg Bécsbe költözhet, itt írtunk:

Orbán Viktor fél azoktól, akik nem veszik be Soros Györgyöt. Fél azoktól, akik nem a Magyar Idők ajánlására döntik el, hogy milyen zenét hallgassanak. Fél azoktól, akik többet tudnak, és többet akarnak tudni, mint ő. Fél azoktól, akik gondolkodnak. Ezért üldözi el a CEU-t. Ezért veszi el a tudást. Ezért teszi tönkre a magyar oktatást. December 1-ig van ideje Orbán Viktornak, hogy elvegye a mocskos, korrupt kezét az egyetemről. December 1-ig van ideje a tudásszerető magyaroknak, hogy megvédjék azt, ami az övék. December 1-ig van időnk arra, hogy megmutassuk: nem hagyjuk a CEU-t!

– mondta el Fekete-Győr András.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A Momentum újabb tüntetést jelentett be, november 16-ára, a Szabadság térre.

Nem tűrjük szótlanul hogy elűzzék ezt az egyetemet, és hogy elűzzenek minket. Bár nincs annyi összeharácsolt pénzünk vagy magánrepülőnk, és nincsenek idomított bíráink vagy kopasz verőlegényeink, mi többen vagyunk, lelkesek vagyunk, és egy jó ügyben hiszünk.

– mondta Berg Dániel.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik