Belföld

Tizenöt hajléktalan kunyhóját semmisítették meg Kispesten

A hosszú hétvége alatt a XIX. kerületben a Kőbánya-Kispest metrómegálló mentén lévő kiserdőben közel nyolc kunyhót semmisítettek meg a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai, írja a Mérce. A megsemmisített kunyhókban a hajléktalanok több ingósága is odaveszett.

Több kunyhóban élő hajléktalan a hosszú hétvége után arra ért haza, hogy megsemmisítették kunyhóikat. Varga Attila, a Párbeszéd helyi képviselője elmondta, hogy amikor kiértek a helyszínre, még ott találták a munkásokat, akik őket látva levonultak a telepről. A munkavezető azt mondta, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak majd le.

Ehhez képest az elmúlt napokban három sátrat és három kunyhót is lebontottak, a hajléktalanok pedig azt mondták, nekik jelezték, hogy a két, még álló kunyhót is elbontják majd.

A Párbeszéd képviselője szerint már szó volt ezeknek a kunyhóknak az elbontásáról, mert a terület a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában áll, de az önkormányzattól korábban azt a tájékoztatást kapta, hogy tavaszig elhalasztják ezeket a munkálatokat. Ráadásul a Vöröskereszthez az az információ érkezett, hogy a bontás biztosan csak tavasszal lesz, így nem tudták előkészíteni a lakhatásukat elvesztők elhelyezését.

Nyolc pár egyébként már elhagyta az erdőben lévő szállását, pénteken pedig a maradék hét ember is elhagyja az erdőt. Többségük éjszakai szállásra tud majd bemenni, ez azt jelenti, hogy napközben ugyanúgy az utcára kényszerülnek majd, csak aludni mehetnek a szállásokra. A Város Mindenkié videójából kiderül, hogy a lakók azért mentek eddig szálló helyett az utcára, mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol bogarak másznak rajtuk.

Az egyik megsemmisített kunyhóban a lakók ruhái, edényei, személyes tárgyai, sőt, gyógyszerei is odalettek.

Kiemelt kép: Facebook/A Város Mindenkié

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik