Belföld

Tüntetni fognak a szakszervezetek a cafeteria megadóztatása miatt

November 6-án demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafeteria megadóztatása ellen a szakszervezetek – nyilatkozta a Népszavának Székely Tamás, a a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) elnöke.

A szakszervezetek szerint a béren kívüli juttatások megadóztatása durva megszorítás, és a kormány hiába ígért korábban egyeztetést a témában, nem lett belőle semmi. Székely Tamás szerint a kormányzati megszorítás 2 millió munkavállalót érint rendkívül hátrásnyosan a lagkhatás, a munkába járás és az öngondoskodás területén.

A munkavállalók képviselői biztosra veszik, hogy a cafeteria megadóztatása miatt jelentősen csökkenni fog a juttatások mértéke, a vegyipari dolgozók esetében fejenként évi 400 ezer forint kieséssel lehet számolni.

A demonstrációt két nagy szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szekszervezetek szervezi, de amint azt Székely elmondta a lapnak, a tüntetéstől nem várnak eredményt, nem hiszik, hogy a kormány bármit tenne a munkavállalókért.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik