Belföld

Piaci árus hozott vissza a halálból egy nőt Budapesten

Egy fiatal piaci árus sietett annak az 50 körüli asszonynak a segítségére, aki minden előzetes panasz nélkül holtan esett össze az egyik budapesti piac forgatagában, írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A férfi értesítette a mentőket és pontosan követte a mentésirányító telefonos instrukcióit. A gyors vizsgálat után egyértelmű volt, hogy cselekedni kell, hisz a betegnek nem volt légzése, sem vérkeringése.

A fiatal hős azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatok alatt helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott. A beteg életéért még hosszú percekig folyt a küzdelem, ami az időben megkezdett mellkasi nyomások hatására sikerre vezetett

– írták a beszámolóban.

Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt, miután köszönetet mondtak a piac névtelen hősének aki mert és tudott segíteni.

FIATAL FÉRFI LETT EGY BUDAPESTI PIAC NÉVTELEN HŐSEEgy fiatal piaci árus sietett annak az 50 körüli asszonynak a…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. október 24., szerda

Szállodai mentőcsapat

A napokban történt egy másik hasonló eset is, amikor szállodai alkalmazottak mentettek életet Budapesten.

Az OMSZ arról ír, hogy egy 50 év körüli férfi esett össze egy budapesti szálloda üzemi étkezdéjében. Miután többen a segítségére siettek hamar kiderült, hogy a férfinek leállt a légzése.

Azonnal értesítették a mentőket és miután szerencsére nemcsak a konyhai dolgozók vagy a recepciós munkatársak, de még a takarító személyzet tagjai közül is többen elsajátították az újraélesztés alapjait, azonnal csapattá alakulva kezdték meg az életmentő lépéseket. A kiérkező roham kocsi orvosát szinte meglepte a semmiből lett szállodai mentőcsapat precizitása, mellyel életben tartották a beteget a mentők kiérkezéséig.

A gyors mellkasi nyomásoknak köszönhetően a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

ISMÉT SZÁLLODAI ALKALMAZOTTAK MENTETTEK ÉLETET BUDAPESTENEzúttal egy 50 év körüli férfi esett össze egy budapesti…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. október 24., szerda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik