Belföld

Kirándulóidő lesz ma, aztán holnap újra esni fog

Hétfőn szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, de délnyugaton, délen tartósabban felhős körzetek is maradhatnak – áll a Kiderül.hu előrejelzésében.

Gyenge eső, zápor csak néhol fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A hőmérséklet kora délután 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő délutántól észak felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

A hét első munkanapján, szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd a déli órákban észak, északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl kivétel hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Éjszaka, illetve délelőtt többfelé, délután már csak a Dunántúlon várható eső, zápor, sőt északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél már hajnalban nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik