Belföld

Újabb budapesti útlezárások az ünnep miatt

Számos lezárásra, forgalomkorlátozásra kell számítani az október 23-ai ünnepi programokhoz kapcsolódón a hosszú hétvégén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a fővárosi korlátozások az I., a II., a III., az V., a VI., a VIII., a IX. és a XI. kerületet érintik. Számos lezárás már életbe lépett.

A járművek tulajdonosainak, üzemeltetőinek zöldszámot hoztak létre. Azok, akik az érintett területen a tiltó jelzés ellenére parkoltak és gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hová vitték autójukat, mi a teendőjük.

A rendőrség külön linket hozott létre honlapján az október 23-ai programokhoz kapcsolódó forgalomkorlátozásokról.

Hétfőn reggel 6 órától este 6 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, majd délután 3 órától este 8 óráig a Bem József teret.

Hétfőn szakaszosan és időszakosan lezárják a Műegyetem rakpart-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Várkert rakpart-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem felső rakpart-Bem József tér útvonalat is.

Hétfőn és kedden lezárások lesznek az Andrássy út, az Eötvös utca, a Csengery utca, a Vörösmarty utca, az Izabella utca, a Rózsa utca és a Szív utca egy-egy szakaszán.

Október 23-án, kedd reggel 7 órától este 7 óráig lezárják a Bem József teret, majd 8 órakor este 9 óráig a Pollack Mihály teret és a Bródy Sándor utcát a Szentkirályi utca és a Puskin utca között.

Kedden 16 óra 30 perctől 18 óráig lezárják a Ferenciek tere-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Attila út-Szarvas tér-Kereszt utca útvonalat. Majd 18 órától 19 óra 30 percig nem lehet közlekedni a Szent Gellért tér-Szabadság híd-Fővám tér útvonalon sem.

(MTI, fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik