Belföld

Viharos széllel érkezett meg a hidegfront

Vasárnap a többnyire rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég, északnyugaton lehet valamivel több napsütés. Kezdetben keleten több helyen, másutt elszórtan, a déli óráktól egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északi szelet a Dunántúlon és északkeleten nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de eleinte délnyugaton, nyugaton még több lesz a felhő. Néhol kisebb eső lehet. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Kedden kezdetben változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, késő délutántól, estétől észak felől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet az északi országrészben erős, néhol viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Forrás: kiderül.hu

Kiemelt kép: Getty Images / Drew Angerer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik