Belföld

Az alkalmassági vizsgálat rektori vizsgálata jön 

Nem kötelező a magánlabor.

Korábban megírtuk, egyik hallgatója szerint a Semmelweis Egyetem egy kötelező gyakorlathoz olyan alkalmassági vizsgálatokat írt elő, amiket konkrétan megnevezett magáncégeknél ajánl elvégezni saját költségükre.

A Semmelweis Egyetem a cikk megjelenése után jelezte, az Uzsoki Kórházban működő Traumatológiai Tanszéke, illetve a gyakorlat helyszíne, a kórház Ortopéd-Traumatológai Osztálya a hallgatóktól a jogszabályokban előírt vizsgálatokat kérte.

Ugyanakkor a tanszék szerint

a hallgatók a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot az általuk választott intézményekben végeztethetik el.

A tanszék módosítja tájékoztatóját, amelyben csak mint lehetséges szolgáltatót nevezte meg az Uzsoki Kórház foglalkozás-egészségügyi szolgálatát.

Dr. Merkely Béla, az egyetem rektora belső vizsgálatot indított a helyzet alaposabb megismeréséért. A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok eljárásrendje éppen az ő kezdeményezésére változnak úgy, hogy a vizsgálatok finanszírozását az egyetem állja.

Első lépésként az egyetem Klinikai Központja idén dolgozott ki új rendszert az elsőéveseknek, akik az egyetem hálózatán belül térítésmentesen vettek részt a kötelező orvosi vizsgálatokon. Ezt a következőkben kiterjesztik az egyetem a többi évfolyamra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik