Belföld
Budapest, 2018. július 4.
Az ELTE Lágymányosi Campus - déli és északi tömbje a Pázmány Péter sétányon a Duna budai partján.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Szájalva sztrájkolnak az ELTE oktatói

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 10. 19. 12:56

Nem kaptak pénzt gyakorlati oktatásra, ezért szóban mondják el, mit is csinálnának.

Az Index információi az ELTE Természettudományi Karán a Biológiai Intézet egyes tanszékei, oktatói október 15-étől részleges és határozatlan ideig tartó sztrájkba kezdtek. A tiltakozó akció oka, hogy az intézet az ELTE költségvetéséből nem kapott pénzt a  gyakorlati oktatáshoz, ami ennél a képzésnél elengedhetetlen.

A gyakorlati órákon így az oktatók csak szóban ismertetik, mik lettek volna az éppen aktuális kísérletek. Az intézeti körlevél szerint

…az utóbbi évek egyre csökkenő oktatásra szánt költségei után az idei a tanévkezdésre semmilyen anyagi forrás nem állt rendelkezésre a gyakorlatok kivitelezésére.

A figyelmeztető jellegű, részleges munkabeszüntetéssel az intézet dolgozói arra szeretnék felhívni az EMMI figyelmét, hogy az előírt gyakorlati órák megtartásának költségeit az alacsony hallgatói normatíva nem fedezi. A portál kereste Surján Péter dékánt, aki annyit válaszolt, hogy

sztrájkról nem tudok a Biológiai Intézetben, csak arról, hogy egyes nagyon drága kísérletes laboratóriumi foglalkozások elmaradnak. Az ügyben nem kívánok nyilatkozni.

Miklósi Ádám, a Biológia Intézet igazgatója úgy reagált, hogy az  ELTE vezetői és sokan mások is, hiába kérik évek óta a fenntartót, hogy emelje meg a hallgatói normatívát, mert egy biológus képzése sokkal többe kerül, mint egy angol-szakos hallgatóé. Szerinte ez  a helyzet az ország többi felsőoktatási intézményében is. A hallgatók hivatalos tájékoztatást nem kaptak a sztrájkról, akartak egy tüntetést oktatóik mellett, de ezt nem engedélyezte az intézet vezetősége.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.