Belföld

Lesz államivezető-képző szak a közszolgálati egyetemen

Állami vezetők oktatására indít új szakokat is tartalmazó képzéscsomagot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ugyanis ez eddig hiányzott a felsőoktatási palettáról.

Koltay András szerint a tervezési szakaszban lévő képzéssel nem a már vezető beosztásúak továbbképzése a cél, hanem egy olyan mesterképzést szeretnének létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy annak, aki ezen a területen diplomát szerez, egyenes útja lehessen az államszervezet legfontosabb, kiemelkedő szakmai feladatokat ellátó területeire.

Egy komplex, sokszínű, minden lehetséges igényt lefedő képzéscsomagot szeretnének letenni az asztalra. “Az adott feladathoz illeszkedően építeni fogunk a mesterképzésre, a szakirányú továbbképzésre és a tréning jellegű rövidebb képzésekre, valamint a frontális oktatáson kívül elérhető, az e-learning és az internet adta lehetőségekre is” – mondta a rektor.

Koltay András kormányzati Magyar Időkben közölt beszámolóban rögtön meg is jelölt egy témát, amivel szerinte az oktatás és a kutatás szintjén is foglalkozni fognak, még pedig azzal, hogy az online véleménynyilvánítás határait egyre inkább külföldi magáncégek határozzák meg.

A rektor szerint ugyanis az a fontos, hogy a nemzeti identitás hangsúlyozása magától értetődően, a mindennapi élet integráns részeként épüljön be a képzésbe. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik