Belföld

Hadházy elárulta, hányan írták alá eddig a petícióját

Hadházy Ákos az Index kérdésére elárulta, már százezres nagyságrendben írták alá az általa kezdeményezett „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű akciót. A független képviselő célja, hogy karácsonyig, de legkésőbb a tavaszi EP-választásokig összejöjjön az egymillió aláírás, ezzel pedig nyomást gyakoroljon a kormányra, és kikényszerítse, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

A politikus szerint még jó néhány helyen nem kezdték el gyűjteni az aláírásokat, a pártok pedig jövő hétre ígérték neki, hogy összesítik az eddigi eredményeket. Az általa összesített aláírásokban a pártok gyűjtése még nincs benne.

Mint mondta, sok aktivista segíti a munkájukat, viszont kevés az olyan szervező, aki helyben koordinálja az aktivisták munkáját. Hadházy elmondása szerint sokan olyan helyeken is elviszik neki a kitöltött kérdőíveket, ahol még hivatalosan el sem indult a gyűjtés.

Tegnapelőtt felhívott egy bácsi egy kis faluból, hogy már összegyűjtött 650-et, de majd akkor szeretné ideadni, ha megvan az ezer

– mondta.

Kiemelt kép: Vadnai Szabolcs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik