Belföld

Elítélték a két férfit, akik állítólag Orbán ellen is merényletre készültek

Még 2015 novemberében fogták el a 62 éves gödöllői M. Pétert és a 60 éves budapesti R. Gyulát, akiknek autójában két géppisztolyt, több tucat lőszert és egy hangtompítót is találtak. A gyanú szerint a két férfi fegyveres támadásra készült, de felmerült ellenük az is, hogy Orbán Viktort akarták meggyilkolni.

Orbán elleni merénylet - ölni akartak
Emberölés előkészületével gyanúsították meg a szélsőséges nézeteket valló M. Pétert, aki mindent tagad.

Az Index tudósítása szerint az elsőrendű vádlottat 13 és fél év, a másodrendűt pedig hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték. A vád szerint a két férfi 2015-ben élessé alakított át hatástalanított fegyvereket azért, hogy tehetős roma embereket gyilkoljanak meg. Többször Révkomáromba mentek át lőszert vásárolni, ám ekkoriban a rendőrség már rég lehallgatta őket, így elfogták őket a lőfegyverekkel. Ekkor azonban még öt év felfüggesztett börtönnel megúszták.

A bíróság elsőfokon hétfőn ítélte el a bíróság, enyhítő körülmény volt az azóta eltelt idő, illetve az elsőrendű vádlott személyiségzavara, a másodrendű vádlottnál pedig az együttműködés és idős kora. A vád szerint a két férfi célja az államrend megbontása, káosz teremtése, diktatórikus rend bevezetése volt, példaképük pedig Szálasi volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik