Belföld

Dunába vetette magát, megmentették

A ráckevei rendőrök húzták ki a folyóból a 74 éves nőt.

Az asszonyra péntek hajnalban a Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító-parancsnoka 1 óra 9 perckor az egyik térfigyelő kamera képén figyelt fel. A nő az Árpád híd közelében az úttest közepén céltalanul sétált, majd elindult a híd felé. Az irányító a kamerával követte a mozgását, látta, ahogy a híd korlátjára mászik.

Egy körzeti megbízott és egy járőr azonnal a helyszínre indult. Perceken belül kiértek, akkor már a vízben sodrodótt egy vastag ruházatot viselő hölgy. Azonnal a mentésére indultak.  A körzeti megbízott ruházatát levéve a vízbe ugrott, a bajba került hölgyhöz úszott, a járőr is a vízbe ment, hogy segítsse a partra emelését.

A szolgálatirányító-parancsnok egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, nehogy a sötétben szem elől tévesszék. Az időközben magához tért 74 éves hölgyet a partra vitték, ahol pokróccal és saját ruházatukkal a rendőrök betakarták, majd további ellátása céljából átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak – arja a police.hu.

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik