Belföld

Öt bomba van a Délinél – épületeket ürítenek ki

A pályaudvar felújítása közben került elő a robbanótest. Az önkormányzat befogadóhelyet jelölt ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, lakosságvédelmi intézkedéseket vezettek be az I. és a XII. kerületben, miután a felújítási munkák közben robbanótestet találtak a Déli pályaudvar területén.

A hatástalanítás és az elszállítás idejére 11 óra 40 perctől lezárják a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti, illetve az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt.

Kiürítik az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait. A rendőrség a lakosság türelmét kérte.

A Hegyvidéki Önkormányzat felhívást tett közzé.

Azt írta, öt bombát találtak, és előreláthatóan 18 óráig zárva lesz a Győri út Márvány utca – Bán utca közötti szakasza és az Avar utca 1-3. szám közötti szakasz. Tilos a gyalogos közlekedés is.

A lakosságvédelmi intézkedésben 112 lakás érintett, ezért a Hegyvidéki Sportközpontot (Városmajor utca 29.) jelölték ki befogadóhelyként.

A tűzszerészek a kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, az 148 embert érintett. 

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: több robbanótestet találtak, de a korlátozásokat egy 203 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránát miatt rendelték el.

A gránátot kilőtték, de nem robbant fel. A tűzszerészek azt vizsgálják, szállítható-e vagy ki kell szerelni a gyújtószerkezetet a helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik